Információk Hozzátartozóknak

Készülékek

Lélegeztetőgépeinket - melyek könnyen kezelhetőek és sokoldalúak - kiemelt műszaki partnerünk, a PHILIPS Respironics biztosítja. Az eszközök invazív és nem invazív lélegeztetéshez nyújtanak biztos hátteret számos felnőtt és gyermek páciens számára. Ezek a lélegeztetőgépek a kórházi tartózkodás során is használhatóak a terápia beállításához.

Trilogy100 lélegeztetőgép

A PHILIPS Respironics Trilogy100 rendszer folyamatos vagy időszakos légzéstámogatást nyújt a gépi lélegeztetést igénylő betegek kezelésekor. A Trilogy100 a legalább 5 kg-ot elérő csecsemő betegektől a felnőtt betegekig mindenkin használható.

A készülék használhatók otthoni környezetben, intézményben/kórházban és hordozható módon, például kerekes szék és kerekes hordágyhoz kötött használat esetén, és mind invazív, mind pedig nem invazív lélegeztetésre is alkalmas. A rendszer használata csak a különböző, PHILIPS Respironics által jóváhagyott beteglégzőkör tartozékainak kombinációjával ajánlott, ilyenek a betegilleszték készülékek, párásítók, vízcsapdák és légzőköri csővezetékek.

Ez a lélegeztető mind nyomástámogatott, mind pedig térfogat-támogatott terápiás üzemmódok biztosítására alkalmas. A készülék nem invazív és invazív lélegeztetésre is képes. A beteg teljes terápiás alkalmazására használható, ahogy a nem invazív lélegeztetés után az invazív lélegeztetést igénylő állapotba progrediálnak.

Terápiás beállítása esetén az eszköz számos speciális funkcióval rendelkezhet, amelyek a terápiát kényelmesebbé teszik a beteg számára. Például a rámpa funkció lehetővé teszi a nyomás fokozatos felépítését, mely segíti a beteg nyugodtabb elalvását. Továbbá, a Flex komfort funkció biztosítja a nyomáscsökkentést a kilégzési fázisban, amely kényelmesebb kilégzést tesz lehetővé. A lélegeztető több különböző áramforrásról üzemeltethető, beleértve a belső lítium-ion akkumulátort. Ez az akkumulátor automatikusan bekapcsol, amikor a leválasztható lítium-ionos akkumulátor, külső ólomsavas akkumulátor vagy váltóáramú áramforrás nem elérhető.


BiPAP A40 lélegeztetőgép

A BiPAP A40 arra szolgál, hogy invazív és nem invazív légzéstámogatást nyújtson obstruktív alvási apnoéban (OSA), légzéselégtelenségben vagy légzéskimaradásban szenvedő felnőtt és 10 kg-nál nagyobb testtömegű beteg gyerekek részére. A készülék használható otthoni, kórházi/intézményi és hordozható alkalmazásokban, például kerekes székkel és kerekes hordággyal, viszont nem szolgál hordozható lélegeztetőként való használatra, és nem szolgál az életfunkciók támogatására sem.

A készülék pozitív nyomású levegőt szolgáltat a beteglégzőkörön keresztül, és ezáltal segíti a beteg légzését. A légzőkörbeli levegőáramlás monitorozása révén érzékeli a beteg légzési munkáját, és úgy állítja be a kimenetet, hogy segítse a belégzést és a kilégzést. A kétszintű lélegeztetés magasabb nyomást biztosít a belégzés során és alacsonyabbat a kilégzéskor. A készülék képes egyetlen nyomásszintet huzamosan biztosítani.

A lélegeztető váltakozó árammal, leválasztható akkumulátorral vagy külső akkumulátorral működtethető.


BiPAP A30 lélegeztetőgép

A BiPAP A 30 lélegeztető arra szolgál, hogy nem invazív légzéstámogatást nyújtson obstruktív alvási apnoéban (OSA), légzéselégtelenségben szenvedő felnőtt és 10 kg-nál nagyobb testtömegű beteg gyerekek részére. Használata javasolt mind otthoni, mind klinikai környezetben, úgymint kórházakban, alváslaboratóriumokban és szubakut egészségügyi intézményekben.

A készülék pozitív nyomású levegőt szolgáltat a beteglégzőkörön keresztül, és ezáltal segíti a beteg légzését.


Cough Assist E70 köhögtetőgép

A PHILIPS Respironics CoughAssist E70 készüléke oly módon segít a betegeknek a váladék fellazításában, mobilizálásában és eltávolításában, hogy nagyfrekvenciás rezgéseket biztosít, miközben fokozatosan pozitív légúti nyomást fejt ki, majd gyorsan negatív légúti nyomásra vált. A rezgések segítenek fellazítani és mobilizálni a váladékot, a gyors nyomásváltozás pedig nagy kilégzési térfogatáramot eredményez a tüdőből, ami elősegíti a váladékok eltávolítását.

A CoughAssist E70 készülék arcmaszkkal, illetve szájrésszel használható, vagy pedig a beteg endotrachealis vagy tracheostomiás tubusához illeszthető adapterrel. A CoughAssist E70 készülék használata előnyt jelenthet egyebek között az összes olyan beteg számára, aki nem képes hatékonyan köhögni izomdisztrófia, súlyos izombetegség, gyermekbénulás vagy egyéb, a légzőizmok bizonyos fokú bénulásával járó neurológiai rendellenesség, például gerincvelő-sérülés miatt. A készülék használható a bronchopulmonális betegségek – például emfizéma, cisztás fibrózis, hörgőtágulat – miatt nem hatékony váladékeltávolítás kezelésére is. Egyaránt hatásos invazív és nem invazív módon lélegeztetett, valamint nem lélegeztetett betegek esetében.

A CoughAssist E70 készülék kórházi, intézményi környezetben vagy otthon használható.


A legmagasabb szintű betegkomfort biztosítása érdekében az elérhető teljes maszk típus-, és méretválasztékkal rendelkezünk a PHILIPS Respironics, a Löwenstein Medical Technologies vagy a Resmed gyártók kínálatából.